Welke scheermesjes zijn het beste?
Welke scheermesjes zijn het beste?
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Is goedkoop echt duurkoop met Scheermesjes? Om het helemaal goedkoop te doen, is droog scheren mogelijk, maar absoluut af te raden. Wanneer je jouw eigen baard netjes en verzorgt wilt scheren, dan is nat scheren met een echt scheermes het beste wat je kunt doen.

Maar dan is de vraag, wat en welk soort scheermesje nou moet nemen? Een groot aanbod is aanwezig op de markt, dus wordt het eens tijd om dit eens netjes onder elkaar te zetten.

Welke scheermesjes kun je het beste gebruiken? In deze tekst nemen we niet de Safety Razor mee, en de Open scheermes. We nemen hier voornamelijk de messen in beoordeling die je bij de supermarkt kunt vinden, voor een schappelijke prijs.

Philips-AT890
Nat scheren vs Droog scheren

Eigenlijk is droog scheren alleen mogelijk met een elektrisch scheerapparaat. Er zijn veel goede soorten op de markt, maar er zijn ook erg heel wat slechte modellen beschikbaar. Het droog scheren met een scheerapparaat is makkelijk, snel, en vooral de snelle mannen onder ons natuurlijk de beste oplossing.

Je hoeft nul scheerschuim te consumeren en je hebt geen risico dat je je in je haast snijdt met je scheermes. Maar ´nat´ scheren heeft ook veel voordelen natuurlijk, want het geeft nog steeds het beste resultaat, en de huid wordt anders behandeld dan droog scheren, als je het goed doet tenminste.

Welke scheermesjes zijn het beste?

Beste Scheermesjes

Scheermesjes heb je in alle soorten en maten. Van de super goedkope wegwerpmesjes tot aan de super dure Gilette of Wilkinson mesjes.

Vroeger was de keuze nog makkelijk, want dan had je scheermesjes waar maar 1 blad in zat. Tegenwoordig heb je scheermesjes van 2,3,4,en 5 messen in 1 houder beschikbaar. In theorie zou je het zo moeten zijn, dat als je meer mesjes gebruikt dat ook het resultaat stukken beter zou moeten zijn.

Veel scheermessen hebben naast het aantal mesjes, meestal nog een speciale gezondheids strip die je helpt om het snijden tegen te gaan. Soms gevuld met alea vera, soms met een soort goedkoop donsje.

De prijzen zijn zeer verschillend, en dat is duidelijk te merken in de kwaliteit. Een zak met wegwerpmesjes kosten praktisch niks, maar verwacht hier geen wonderen natuurlijk. Hierna volgen de eigen merken van Aldi, Lidl, Hema, Kruidvat, enz.

De duurste scheermesjes zijn die van de merken Wilkinson Sword en Gilette. Deze twee grootheden op het gebied van scheren, bieden veel soorten aan voor verschillende huidtypes.

Mijn persoonlijke ervaring van deze twee merken is, dat Gilette scheermesjes altijd beter en langer uithouden dan die van Wilkinson. Uit diverse testen is inmiddels gebleken dat de scheermesjes van Gilette vaak als het prettigst ervaren worden. Deze mesjes vallen in de duurste categorie, maar ze gaan langer mee dan goedkopere merken scheermesjes.

Dirty Calming Oat Milk Shaving Cream

En dan heb je nog de mogelijkheden met scheerschuim of scheergel.

Dit is een grote plusfactor voor je hele scheerbeurt.(Mits je hiervoor een goede kwaliteit uitzoekt). De regel is: Hoe zwaarder je baardgroei, oude of nieuwe scheermesjes zijn bepalend voor een goed of zelfs perfect resultaat.

Natuurlijk is het niet voor iedereen prettig, dus velen zullen zweren bij een elektrisch scheerapparaat. Huidirritatie is een veel voorkomend probleem, maar hier zijn gelukkig ook oplossingen voor tegenwoordig. 

Het top model op dit moment Het meest geavanceerde -> Is de Gillette Fusion ProGlide Styler. De scheermesjes die hierin zitten, en die weer gekocht kunnen worden, kosten zo rond de €3,50 per stuk.

Als je nauwelijks zin hebt om te scheren is dit artikel perfect. Hij is praktisch te hanteren en zonder opzetstukjes ben je gauw klaar en redelijk glad. De opzetstukjes zijn makkelijk te gebruiken om een enigszins trimmen. Pluspunt is dat hij ook onder de douche te gebruiken is.

De technieken staan niet stil, en de belangrijkste merken zullen blijven ontwikkelen, dus het is raadzaam om eens wat nieuws uit te testen. Belangrijkste is, dat de goedkopere scheermesjes het meeste risico met zich meebrengen op snijwonden op de huid, en dat bij de duurdere exemplaren dat bijna niet mogelijk is.

Tenzij je huid niet ‘schoon’ is, maar dan heb je bij beide soorten een probleem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Reader Interactions

Matthijs

Matthijs

Mijn naam is Matthijs de Haas, en grote liefhebber van klassiek scheren, maar op zijn tijd elektrisch scheren als er geen tijd is. Mooi scheren is een antieke kunst, en het is zelfs een ambacht wat je kunt leren. Ik had een hele grote baard, maar tegenwoordig heb ik weer een bijna gladde en kale huid. Naja, ziet er ook goed uit toch?

Tijd voor een Cadeau?

Facebook