Wat zijn de voordelen van een synthetische scheerkwast?
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Al jaar en dag ben ik een natscheerder, dus met een bakje en een kwaliteits- scheerzeepblok. In het begin hanteerde ik voornamelijk synthetische scheerkwasten, omdat het gewoon goedkoper en makkelijker was.  Tegenwoordig niet meer, maar de ervaringen met de synthetische scheerkwast zijn altijd goed geweest, en ook nu nog.

Een  synthetische scheerkwast is bijna niet te onderscheiden van een scheerkwast die gemaakt is met echt haar van dassen of varkenshaar. Tevens wanneer je snel last hebt van acne, dan wordt het zelfs aanbevolen om een synthetische scheerkwast te benutten. Deze zijn wat hygiënisch in gebruik dan scheerkwasten van dierlijke haren.

Voordelen scheerkwast van synthetisch haar

Het grote voordeel is dat de synthetische kwast geen dierlijke haren bevat. Synthetische haren hebben praktisch dezelfde weerstand, elasticiteit en zachtheid van dassenhaar. Het produceert voldoende scheerschuim voor de liefhebbers onder ons. Oh, misschien wist je het nog niet, maar een kwast van synthetisch haren is ook zeer voordelig geprijsd natuurlijk.  Een synthetische scheerkwast vormt een goed alternatief voor kerels die liever geen dierlijke producten willen kopen. Deze synthetische scheerkwasten zijn meestal verkrijgbaar in diverse kleuren, en diverse soorten houders.

Let goed op, dat als je een synthetische scheerkwast koopt, dat je dan ook zeker van bent dat het er 1 is. Soms is het wat verwarrend bij online shops, maar meestal zie je het direct aan de prijs.

5 Beste synthetische scheerkwasten

 

Omega scheerkwast synthetisch Hi-Brush matzilver

Omega_scheerkwast_Deze heb ik nog steeds in bezit, en heeft mij nooit in de steek gelaten. Omega is afkomstig van een zeer bekende fabrikant uit Italië, en bestaat al sinds 1946. De Mach3 heeft een nieuwe grip, en heeft een zeer mooie zwart-wit verkleuring in de haren en houder.

De kwast heeft een zeer mooie afwerking, voelt zwaar aan, en de resultaten van deze kwaliteits-/professionele kwast zijn bijzonder goed te noemen. En dat is voor een synthetische kwast is uitzonderlijk.

Raz*War Black Fibre

black-fiber_raz-warHet moderne merk Raz*War, biedt echt wat voor het geld wat je investeert. De kwaliteit synthetische haar is niet te onderscheiden van een dierenhaar, en heeft de houder een donkerbruin acaciahout handvat, wat je niet gauw ziet met zo’n goedkoop product. Veel schuim en de juiste schuimtextuur voor comfortabel en perfect scheren. En met zo’n mooi en makkelijk merk, kun je hier niet omheen. Ik raad dit product ten zeerste aan, gezien de kwaliteit/prijs verhouding.

Muhle Stylo Scheerkwast

Muhle-StyloNatuurlijk mag dit merk niet ontbreken in deze lijst, want ook zij maken zeer goede kwaliteits producten met synthetische haren. Je houdt van een strak, modern en luxe design? Dan kies je voor een scheerkwast van  Mühle. Het mooie aan een scheerkwast van Mühle is, dat de scheerkop van de kwast verwisselbaar is, dus dat betekend dat het na jaren gebruik gewoon een nieuwe ingezet kan worden. Het handvat is gemaakt van zwart kunstof, en heeft een verchroomde metaal rand. Tevens bij levering, zit de kwast in een mooie doos. En dat mag ook gezegd worden.

Bluebeards Revenge Vanguard

Bluebeards_revenge_Dit relatief nieuw merk mag niet ontbreken natuurlijk. Sinds 2012 hebben zij meerdere prijzen ontvangen voor diverse producten, en dat mag gezegd worden, voor een merk wat nog maar net 4 jaar bestaat.

Een stoere klassieke scheerkwast van 100% synthetische haren, uber cool merk, en kwaliteit haren. Het handvat bevat een hard wit kunststof, en voelt toch anders aan als hout of metaal. Voor de moderne en ‘coole’ man van vandaag.

HJM Scheerkwast

hjm-scheerkwastEen Duits merk met kwaliteits trekjes. Ook bij deze scheerkwast is de verhouding prijs/kwaliteit absoluut goed te noemen, en voor minder dan €20 is dit 1 van de goedkoopste, maar zeker niet de slechtste. Deze kwast heb ik ooit getest, en hier viel me alleen op dat je de kwast echt even 5 minuten in warm water moet dompelen om een goed resultaat te krijgen bij het creëren van de schuim. Doe je dat niet, dan is het resultaat ook minder.  Handvat uit kunststof, maar dat mag je kwalijk nemen, gezien dit nog een 2 tientjes kost.

>> Klik hier om prijzen, specificaties en reviews te lezen over synthetische scheerkwasten <<

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Reader Interactions

Matthijs

Matthijs

Mijn naam is Matthijs de Haas, ondertussen alweer 39 jaar en kom uit Ede. Mooi scheren is een antieke kunst, en het is zelfs een ambacht wat je kunt leren. Ik had een hele grote baard, maar tegenwoordig heb ik weer een bijna gladde en kale huid. Naja, ziet er ook goed uit toch?

Tijd voor een Cadeau?

Facebook