Review van Tabac Scheerzeep

Algemene Gedachten over Tabac Scheerzeep

Tabac is een ander voorbeeld van een superieure Duits scheerproduct. Net zoals Merkur en andere merken die we hebben beoordeeld, levert Tabac een bovengemiddelde scheerervaring.

Tabac-OriginalTabac scheerproducten werden in 1959 op de markt geïntroduceerd en zijn sindsdien groeiende binnen de scheergemeenschap. Tabac wordt door velen binnen de natscheren gemeenschap als een solide merk beschouwd.

We beweren niet dat Tabac de ‘Mercedes’ binnen de scheerzeepgemeenschap is, maar het is een uitstekend en bovengemiddeld merk.

Niettemin zijn er bij elk product een aantal die erbij zweren en anderen die er niet zo gek op zijn.

Wij beschouwen Tabac scheerzeep als iets duurder dan het merendeel scheerzepen dat wij zijn tegengekomen. Alhoewel wij de zeep beschouwen als een uitstekend product en het ook adviseren, stellen we voor om aan te vangen met de kleinste verpakking in plaats van de aanschaf van een 30 dollar tube.

De geur lijkt bij het proberen voornamelijk verantwoordelijk voor de wel- of niet keuze. Daarom geven we de geur een 3 op de schaal van 5. Echter, dat gezegd, degenen die de Tabac geur waarderen, blijven trouwe kopers.

Het is zeker niet onze bedoeling om jullie vrouwenversierders er op uit te sturen, ruikend als iemand die net ‘Sex Panther’ heeft opgesmeerd. (Het is verboden in negen landen, 60% van de tijd werkt het atijd, je snapt het wel). De zeep is snel af te spoelen en laat de huid vochtrijk achter.

Diegenen die bij het scheren problemen hebben ervaren met huidirritatie zullen zeker heel tevreden zijn met dit product. Het schuim wordt, in vergelijking met andere zepen, glad en compact op de huid aangebracht. Dit helpt het scheermes om zonder moeite door de haren te glijden.

Tabac scheerzeep zal goed werken voor zowel de rechte als de veiligheidsscheermessen. De geur is mild en niet overweldigend. We zijn veel scheerzepen tegengekomen die de neigen naar een ondraaglijk sterke geur. Het is, mede door de geur, mogelijk dat dit product enige irritatie op kan leveren als je een gevoelige huid hebt.

Met sommige andere scheerzepen kan het een techniek zijn voor degenen die de juiste compactheid proberen te achterhalen. Tabac scheerzepen blijken erg gebruikersvriendelijk. Bijna iedereen kan de scheerzeep gelijk met een perfecte schuimlaag opbrengen. Voor beginners kan er echter een kleine leercurve zijn.

Hoewel we zojuist gesteld hebben dat dit product voor zowel rechte- als veiligheid scheermes gebruikers geschikt is, lijken vooral rechte scheermes gebruikers gek op de Tabac scheerzeep.

Scheren met een recht scheermes kan een langduriger proces zijn. Mede hierom dient het schuim voor een langer dan gemiddelde periode stabiel op het gezicht te blijven.

Hoewel sommigen zeggen dat Tabac na een tijdje opdroogt, hebben wij het vertrouwen dat het lang genoeg houdt voor de periode dat je het nodig hebt, indien je de juiste schuimcompactheid hanteert.

De Kunst van ‘Triple Milled’ Schuim

Tabac scheerzepen zijn ‘triple milled’. ‘Triple milled’ staat voor een verwerkingsproces dat ervoor zorgt dat de schuimconsistentie hetzelfde blijft gedurende het totale gebruik.

Dit garandeert dat je dezelfde compactheid en schuimende ervaring hebt, van de eerste tot de laatste keer dat je het gebruikt. Het is een procedure die is ontwikkeld door de Fransen en wordt gebruikt voor allerlei soorten zeep, maar niet alleen scheerzeep. Keer op keer horen we dat de kwaliteit van scheerzeep gedurende de gebruiksperiode van de klant vermindert. Het ‘triple milled’ proces zorgt ervoor dat dit niet gebeurt.

Daarbij kan ‘triple milled’ zeep er soms voor zorgen dat de huid uitdroogt. Deze opmerking krijgen we niet vaak bij dit product. Het ‘triple milled’ proces zorgt voor een veel rijker en dikker schuim. We denken dat de scheerzeep door dit proces zijn consistentie behoudt gedurende zijn totale levensduur.

Tabac Original Scheerzeep Kuipje

Tabac Scheerzeep

Tabac Original Scheerzeep Kuipje

De prijs van dit Tabac scheerzeep kuipje is natuurlijk niet echt goedkoop, maar je hebt er dan ook een erg lange tijd veel plezier van.

De scheerzeep komt ik een ceramisch kuipje, wat ik zelf echt bijzonder prettig vind. Straalt kwaliteit uit, en het ziet er nog eens mooi uit in je badkamer. Je moet er misschien aan wennen om het te gebruiken, maar persoonlijk vind ik dit 1 van de beste en fijnste scheerzeep die je kunt krijgen.  Ben je een echte fan van Tabac scheerzeep/schuim, dan raad ik je echt deze aan. Prijs & kwaliteit liggen hoog, en het is echt genieten.

Tabac Original Scheerzeep Refill

Tabac Original Refill

De goedkopere refill

Virtueel gezien is dit hetzelfde product als hierboven. Alleen dan zonder de ceramisch kuipje. Niet geheel onnodig dacht ik zo, gezien we altijd alle opties openhouden voor de liefhebbers onder ons.

De ceramisch kuip is perfect voor deze refill, past precies, en het is nog een stuk goedkoper dan als je een nieuwe moet kopen. Aanrader voor de langer termijn scheerders onder ons.

Review
  • Schuimen
  • Structuur
  • Geur
  • Prijs
  • Bevochtigen
4.5
Verzenden
User Review
2.67 (3 votes)
Pros: De Tabac scheerzeep is wat duurder dan de 'algemene' merken, maar de houdbaarheid is langer dan alle anderen. Het is dan ook een economische keuze die je doet voor deze zeep. Snel klaar te maken, ruikt niet echt sterk, en het maakt een mooie schuim klaar die rete strak is weg te scheren.
Cons: De zeep staat bekend, dat het een snelle drogende zeep is. Dit kan onhandig zijn, en kan voor velen een probleem worden als het om een goede ervaring gaat. Daardoor kan het voorkomen dat men het gevoel krijgt dat dit een 'schurende' scheerzeep is.

3 Comments

  1. Mikkel Falkenberg Kjær Anderse
  2. F. De Mey

Leave a Reply