Review van Safety Razors van Mühle

Muhle-safety-razor-set

In Duitsland heeft Mühle al lange tijd een goede reputatie als het gaat om de productie van scheerkwasten en andere scheeraccessoires. De R89 is een veel verkocht scheermes van Mühle. Ik heb deze klassieke scheermes eens vergeleken met andere scheermessen die er zo op de markt zijn.

Veel van de scheermessen die onder de 50 euro te koop zijn, zijn van prima kwaliteit en doen hun werk. Duurdere messen hebben echter wel een beter uiterlijk. Zodra ik de R89 heb uitgepakt, is dat dan ook het eerste wat me opvalt. Het mes ziet er aantrekkelijk uit. De profiellijn is dunner dan bij andere safety razors op de markt.

Ondanks dat het model een handvat heeft, ziet het mes er alsnog wel sjieker uit. Het gewicht is goed verdeeld over de kop en de handgreep. In totaal is het mes lichter dan andere messen. Door de gekartelde grip ligt het mes goed in de hand. Zodra het mes nat wordt, glijdt het door het ruwere oppervlakte niet snel uit de hand. Het uiterlijk wordt nog luxer door de Mühle naam die op de basis gegraveerd is.

Bij een scheermes gaat het om de kop, de scheerkop die het werk moet doen. Bij de R89 is de scheerkop duidelijk kwaliteitswerk. Er is een tweedelig snijkop, die mooi samen valt bij het scheren. Het vakmanschap is zichtbaar en geeft me het gevoel dat het scheren goed zal verlopen.

De afwerking van de scheerkop bijna perfect te noemen, zeker door de verchroming om de scheerkop heen, bovendien is is het gebruik van het scheermes, een weldaad voor je huid.

Het gebruik is soepel en het scheermes volgt de huid en het gezicht, terwijl de haartjes ondertussen wel degelijk geschoren worden. Het scheren is comfortabel terwijl het resultaat er mag zijn. De R89 is geschikt voor mensen met een gevoelige huid en voor net beginnende scheerders.

Maar dat maakt de R89 niet minder aantrekkelijk voor de ervaren scheerder. Ik ben het eens met andere natscheerders onder ons, dat het mes te vergelijken is met de eveneens als minder agressief bekend staande Gillette Super Speed. Na het scheren heb ik geen enkele vorm van irritatie gekregen.

Ik moet toegeven dat de R89 een echte aanrader is. De prijs is hoger dan veel andere scheermessen, maar de R89 is een safety razor die zijn werk doet en op heel fijne manier.

Algemene zaken over Safety Razor van Mühle

Pas op het moment dat je een Mühle gaat kopen, dan kun je echt verwachten dat het een relatief agressieve manier is van scheren. Het is niet de meest gladde, gladde manier die je verwacht van een high-end scheerapparaat. Maar er zjin gewoon gebruikers die ervan houden om een agressieve manier van scheren te hanteren. De meeste Safety razers zijn zo agressief, dat het goede oplossingen zijn voor de langere baard haren.

Om eerlijk te zijn, is dit niet de beste of slechtste manier om te scheren, maar de agressieve manier krijgt het wel voor elkaar. Omdat het zo agressief is, kan het voor beginners niet de beste manier zijn om te beginnen met scheren.

Mijn persoonlijke probleem met Mühle Safety razors is toch de getoonde kwaliteit. Op zich is dit allemaal wel erg goed te noemen, maar het voelt soms toch echt goedkoop aan. Er zijn ook zwaardere modellen beschikbaar van Mühle, maar ook die vind ik zelf te goedkoop aanvoelen. Het chroom ‘laagje’ ziet er ook niet echt kwalitatief uit, maar dat is een kwestie van jarenlang testen, om te zien of het ook daadwerkelijk stand houdt.

Omdat het zo agressief is, kan het voor beginners niet de beste manier zijn om te beginnen met scheren.

De laatste opmerking van mijn kant, is dat de ervaringen met Mühle Safety razors erg divers kunnen zijn, naar de soort baard/wens die men heeft. Algemeen gezien, is er veer verbetering mogelijk bij diverse modellen, maar er zijn toceh enkele aanbevelingen van mijn kant. Check ze hier beneden.

Plaatje Model Extra Info Prijs Beoordeling
Muhle-klassiek-scheermes-chroom Muhle klassiek scheermes chroom Verchroomd metaal 4
muhle-rose Muhle klassiek scheermes Rosegold Verchroomd metaal + Rose houder 🙂 3
muhle-zwart Muhle klassiek scheermes zwart/chroom Verchroomd metaal, zwarte uitvoering 3.5
klassiek-grande-chroom Muhle klassiek scheermes Grande/chroom Verchroomd metaal, extra lang handvat 5
double-edge-muhle Muhle klassiek double edge scheermes Kunststof en verchroomd metaal €€ 4
zware-baardgroei Muhle klassiek scheermes met tandkam zwart/chroom Speciaal voor zware baardgroei 4

Muhle R89 klassiek scheermes

Muhle-klassiek-scheermes-chroomDe vele positieve reacties op dit model zijn echt terecht. Ik was zelf ook zeer verrast, toen ik enkele jaren geleden overging van Wilkinson Classic op de Mühle R89

Het was puur genieten, uit geheel metaal gesmeed, en de resultaten waren toch eigenlijk bijzonder goed te noemen. De grip was wel erg kort, en heb me na 7 weken de Grande gekocht, omdat deze een langere grip heeft, wat weer betere handelingen geeft. Zeker een aanrader voor diegenen die willen omschakelen naar de klassieke manier van scheren!

Muhle R41 klassiek scheermes

Mühle R41De Muhle R41 klassiek scheermes heeft gedetailleerde handvat, een zogenaamde open kam klassiek scheermes, en heeft een ontwerp wat is afgewerkt in chroom. Dit model staat wel bekend om de hoge effectiviteit tijdens het scheren voor dikkere baardgroei, en de iets ervaren scheerders onder ons. Klein nadeel van de R41, is dat je een relatief ‘scheef’ de R41 moet houden op de huid, en dus niet vlak. Deze houding is niet voor iedereen geschikt, dus het is ook een kwestie van testen.

1 TIP : Neem de grande versie, daar is het wat makkelijker mee werken. 

Muhle R102 klassiek scheermes

Chrome en wit, is de eigenlijke ster van de Muhle R102 Classic Safety Razor. Zoals model zul je net zo moeten handelen als de r41, en dat zal goed nieuws zijn voor de gebruikers met een zware baard. Ik heb dit model erbij gezet, omdat het er toch wel aardig goed uitziet, en als je het in je badkamer hebt staan in een houder, dan ziet het er (op afstand)  echt mooi uit. Advies is wel, om hier met de mesjes te testen, want de resultaten zijn soms wat divers met de verschillende mesjes.

Review
  • Scheren
  • Kwaliteit
  • Ontwerp
  • Prijs
3.8
Verzenden
User Review
0 (0 votes)
Pros: Mühle safety razors zijn eigenlijk een van alles goed wat scheerapparaat. Heb je eenmaal de goede uitgekozen, kan het echt goede spul zijn voor je huid. Prijs/kwaliteit is aardig goed, een mooie balans, goede handgrip (2014 versies zijn langer!).
Cons: De kwaliteit laat na, als je het vergelijkt met duurdere Safety razors. Zo rond de €30 heb je een aardige safety razor, maar dat was het dan ook wel. Wij mannen willen meer kwaliteit, uitstraling, en voor sommigen zal het goedkoop aanvoelen.

Leave a Reply