Braun Series 5 HC5050 Hairclipper

Voor mij ligt het nieuwe model van Braun 2016: De Hairclipper HC5050. Een niet al te dure trimmer, die ultrascherp is voor deze prijs, beveiligde mesjes heeft, van zeer goede kwaliteit is, en garandeert hij niet alleen topprestaties maar ook maximale veiligheid vind ik zelf na het uitgebreid testen van het product.

Ik heb de trimmer eerst maar eens 12 uur lang aan de oplader gezet, want de accu was aardig leeg toen het pakketje hier werd geleverd. Het grappige is, dat de trimmer ook doet als hij in de oplader zit, en dat is ook eigenlijk wel fijn. Hij is niet al te licht, ligt lekker in de hand, en voelt gewoon goed aan.

Bij de levering zitten erg veel extra’s bij, dat ik ze niet eens allemaal heb gebruikt of getest, want het wordt gewoon overcompleet geleverd.

Schoonmaken is natuurlijk eenvoudig, gewoon onder de kraan houden en alles is mooi schoon. Het speciale Memory SafetyLock-systeem slaat de laatst gebruikte instelling op en waarborgt het gewenste resultaat voor alle 16 beschikbare lengtes.

Mij vielen ook de mesjes op zeer positief op (Zie 1 van de foto’s hieronder), want ik vond die tamelijk scherp, en ik heb gemerkt dat mijn iets dikkere haren, het toch super relaxed en eenvoudig ging met de HC5050 Braun Hairclipper.

Er zijn in totaal 16 lengte-instellingen voor het trimmen van je haar, en met 2 slimme trimopzetstukken maken een persoonlijke styling van maximaal 16 haarlengtes mogelijk. Hiermee bereik je eigenlijk altijd een gewenst resultaat, zonder een grote tas mee te nemen met veel onderdelen.

De Braun heeft een mooie LED lampje laadindicator met een waarschuwing als de accu bijna leeg is. Ik heb het de hele week getest, maar de accu was na 60 minuten nog steeds te gebruiken, maar ik denk dat het een persoonlijke kwestie is, dus hier hang ik niet al te veel waarde aan. (Volgens Braun is het 40 minuten overigens..)

Braun-Hairclipper-HC5050

Verpakking en Ontwerp

De verpakking ziet er gewoon goed uit, net zoals alle andere Braun producten van dit jaar overigens. Hier besteden ze gewoon veel aandacht en tijd aan, en dat merk je aan alles hoe het pakket eruit ziet. Handleiding is niet nodig, zit er wel bij, net zoals de garantie kaartje.(2 Jaar garantie overigens!)

inhoud-verpakking-hc5050-braun

inhoud-verpakking-hc5050-braun

Reinigen

Zoals ik al schreef, is het reinigen een peulenschil. Met een handig borsteltje of gewoon onder de kraan ermee. En het liefst na elke trim beurt even de olie eroverheen gooien, dat komt de kwaliteit op de lange duur ten goede.

Braun HC5050 Achterkant Doos

Conclusie

Over het algemeen vind ik dit 1 van de beste trimmers die ik in de laatste jaren in mijn handen heb gehad. De Duitse kwaliteit is erg merkbaar, want voor de prijs van zo rond de €50 is dit DE trimmer die je moet hebben, omdat het gewoon een top model is wat gewoon zijn werk zeer fatsoenlijk doet> SNIJDEN! Maar in vergelijking tot de HC20 in de HC50, is deze Braun gewoon beter met een afspoelbare body, een Memory SafetyLock systeem, 2 jaar garantie en een draadloze functie, voor extra knipgemak.  En in vergelijking tot de HC3050 heeft de HC5050 16 instelbare lengte instellingen.

Voor deze prijs, krijg je bijna geen ander model in deze klasse. Ja er zijn duurdere, maar ik denk dat het in principe de betere prijs/kwaliteit product is op de markt.

Wat wordt er geleverd

  • Haartrimmer
  • Kort haar kam
  • Flesje onderhoudsolie
  • SmartPlug
  • Reinigingsborsteltje

 

[xyz-ihs snippet=”Coolblue-HC-5050″]

  • Extra's
  • Kwaliteit product
  • Resultaat
4.5

Samenvatting

Over het algemeen vind ik dit 1 van de beste trimmers die ik in de laatste jaren in mijn handen heb gehad. De Duitse kwaliteit is erg merkbaar, want voor de prijs van zo rond de €50 is dit DE trimmer die je moet hebben, omdat het gewoon een top model is wat gewoon zijn werk zeer fatsoenlijk doet> SNIJDEN! Maar in vergelijking tot de HC20 in de HC50, is deze Braun gewoon beter met een afspoelbare body, een Memory SafetyLock systeem, 2 jaar garantie en een draadloze functie, voor extra knipgemak. En in vergelijking tot de HC3050 heeft de HC5050 16 instelbare lengte instellingen.

Verzenden
User Review
5 (1 vote)
Pros: Grootste voordeel is de kwaliteit, mesjes, en de prijs/kwaliteit verhouding van dit model. Goede accu, ligt goed in de hand, en heeft goede accessoires bij het pakket, waar het een compleet pakket is!
Cons: Ik kom niet echt nadelen vinden aan het model. Misschien voor sommigen de iets te plastic uitstraling, maar voor mij was dat niet zo heel schokkend. Gewoon top!

One Response

  1. Jusuf

Leave a Reply