Hoe scheer ik onder de douche met scheermes?

Hoe scheer ik onder de douche met scheermes?

onder de douche met scheermes

Vanzelfsprekend wil je een goedverzorgde en nette indruk maken bij anderen. Dagelijkse verzorging van je lichaam is dus essentieel, maar al die taken kosten wel enorm veel tijd. Vooral in de ochtend, als de tijd je al door de vingers glipt, wil je snel klaar zijn met je onderhoud. Vrouwen gingen ons al voor in het feilloos combineren van taken. Je scheerritueel kun je gewoon verplaatsen van de wasbak naar de douchecabine. Scheren onder de douche is een ideale oplossing uiteindelijk….

Maar hoe doe je dit nu?

Inhoud

Super handig

Scheren onder de douche is praktisch. Het scheelt niet alleen tijd, maar de warmte van de douchebeurt zorgt ook dat de huis zich al ontspant. Hierdoor worden de haartjes zachter. Hoewel het scheermesje met water al redelijk eenvoudig over je huid glijdt, is het toch zinvol om scheerschuim te gebruiken. Ga dan wel even naast de straal staan, anders spoel je de schuim van je af. Het maakt niet uit of je het gezicht scheert of andere plekken; de handeling is hetzelfde.

Eerst de preparatie

Wat je nodig hebt is een scheermes van een gedegen kwaliteit, scheerschuim die past bij je huidtype, een spiegel die niet beslaat en natuurlijk water. Overigens is goede belichting ook cruciaal, zodat je jezelf niet zinloos verminkt. Het is van belang dat je de lange haartjes afknipt voordat je de douche instapt. Glycerine is tevens handig, want als je goed wilt scheren is het voornaam spanning op je huid te zetten zodat het mes soepel over de huid glijdt.

Glycerine kun je aan je vingertoppen aanbrengen, zodat ze ruwer worden en meer grip krijgen op de huid. Overigens is het ook verstandig om een rubberen handvat voor je scheermes te overwegen, dan glipt het niet telkens uit je handen.

Scheermes

Voor een goede prestatie heb je gedegen materiaal nodig. Het mesje dat je gebruikt moet scherp zijn. Onder deze tekst tref je een aantal opties aan van hoogwaardige mesjes. Solide scheermesjes moeten goed afdrogen en van roestvrij staal zijn gemaakt. Om te zorgen dat je mesje niet snel verslijt, berg deze op een droge plek op. Alle mesjes botten uiteindelijk af. Dan is het tijd voor een nieuwe.

Indien je niet wisselt van mesje kan het een bloederige bedoeling worden in de badkamer.

Scheer je mee of scheer je tegen?

In principe is de regel om altijd met de haartjes mee te scheren. Tegen de richting van de haren scheren kan ook. Het effect is dat je mogelijk de haartjes nog korter afscheert. Echter is de kans op irritatie wel groter, doordat je vaak ook de oppervlakte van de huid meeschuurt. Ook kunnen op deze manier haartjes de huid in groeien. Deze consequentie heb je niet als je met de haartjes mee scheert. Het is altijd van belang zo min mogelijk frictie te veroorzaken.

De scheerbeurt moet soepel verlopen, dus wring het mesje ook niet over hobbelige delen. Beter is om te glijden, dan om kracht te zetten.

Na de douchebeurt

Je hebt flink wat tijd gewonnen met deze handeling, maar je bent nog niet klaar. Wanneer je jezelf hebt geschoren onder de douche, blijf nog even onder het water staan. De huid ontspant en nadat je de kraan hebt dichtgedraaid staan je poriën open.

Het beste is nu om een verzorgende crême te gebruiken. Geschikte scheerbalsem is ook een mogelijkheid. Het voorkomt dat je huid gaat irriteren en zorgt voor een langdurige bescherming. Tevens is het een heerlijk verfrissend gevoel.

Geschreven door
Frank