Proraso, nummer 1 Sheerproduct in Italië

Proraso, nummer 1 Sheerproduct in Italië

proraso

Proraso maakt al meer dan 100 jaar scheer producten van hoge kwaliteit en Italiaanse barbiers zweren erbij. Met vier verschillende productlijnen heeft het merk voor elke man scheer producten die de juiste verzorging te bieden.

De geschiedenis

Proraso werd in 1908 opgericht in Florence door de Italiaan Ludovico Martelli. In de eerste 40 jaar van het bestaan waren de producten vrij traditioneel maar vanaf 1948 begon het bedrijf te innoveren, met de ontwikkeling van bijvoorbeeld pre-scheercrème. Italiaanse barbiers omarmden de nieuwe producten en gebruiken ze tot vandaag de dag.

Het Proraso merk kiest voor professionele producten van hoge kwaliteit die gemaakt worden met natuurlijke ingrediënten. Sinds de jaren 50 van de vorige eeuw is het merk herkenbaar door de vintage beeltenis van ‘woordvoerder’ Gino.

Tegenwoordig worden de producten niet alleen in webshops verkocht maar zijn er wereldwijd ook Proraso kapperszaken, waaronder in Amsterdam en Rotterdam.

Vier verschillende Proraso productlijnen

Het Proraso merk komt in vier verschillende productlijnen met allen een eigen kleur: groen, rood, wit en blauw. De productlijnen hebben allemaal een eigen werking en verzorging die past bij de individuele scheerbehoeften.

Green

Prorase Green Groen

De eerste productlijn die ooit werden uitgebracht en nog altijd populair onder barbiers. Verrijkt met eucalyptus olie en menthol zijn de Green scheerproducten verfrissend, revitaliserend en tijdloos. De Green lijn bestaat uit pre-scheercrème, scheercrème in een potje, scheerzeep in een tube, scheerschuim, aftershave lotion en aftershave balsem.

White

Proraso White – Sensitive

Een lijn met scheerproducten die bedoeld zijn voor een gevoelige en snel geïrriteerde huid. In de producten wordt gebruik gemaakt van groene thee en havermout voor een verzachtend werking.

Hierdoor wordt de huid minder snel rood en is er minder kans op een trekkerig gevoel. De White lijn, die verrijkt is met de geur van appel en limoen, bestaat uit pre-scheercrème, scheercrème in een potje, scheerzeep in een tube, scheerschuim en aftershave balsem.

Proraso Red

Proraso red

Deze productlijn is bedoeld voor dikkere en grovere baarden en brengen de huid na het scheren tot rust. Verrijkt met shea boter en sandelhoutolie zijn de producten in de Red lijn verzorgend en exfoliërend, dus goed voor het verwijderen van dode huidcellen. Proraso Red is verkrijgbaar als pre-scheercrème, scheercrème in een potje, scheerzeep in een tube, scheerschuim en aftershave balsem.

Proraso Blue

Voor mannen die kort op de huid scheren, tegen de haarrichting in. De producten van Blue zijn beschermend en verzorgend met aloë vera en vitamine E en geven de huid veerkracht en een frisse uitstraling.

De producten zijn verrijkt met hinten van amber en muskus en creëren een meer noot achtige en moderne geur. De Blue productlijn is verkrijgbaar als scheerzeep in een tube, scheerschuim en aftershave balsem.

Overige Proraso producten

Naast de vier vaste productlijnen, heeft het merk ook diverse soorten baardolie die de baard intensief verzorgen en wax om de snor goed in model te brengen. Voor volle lange baarden zorgt de Proraso baardolie voor een goede verzorging en glans en minder kans op afbrekende haren.

De professionele scheerkwast van het Proraso merk is gemaakt van natuurlijk materiaal. De borstelharen zijn zo ontwikkeld dat de scheerproducten goed worden opgenomen en dat de baard zacht gemasseerd wordt bij het aanbrengen van scheerzeep. Het merk biedt verder ook baard- en snorkammen, handdoeken en nekkwasten.

Geschreven door
Frank