Tips voor het onderhoud van je scheerapparaat

Tips voor het onderhoud van je scheerapparaat

Scheerapparaat Schoonmaken

Natuurlijk wilt u er elke dag op uw best uitzien. Daarom kunt u ook niet zonder een goed scheerapparaat. Een goed scheerapparaat zorgt voor een glad huidoppervlak en geeft u bijna het gevoel alsof u nog voor uw puberteit leefde.

Maar een goed scheerapparaat blijft alleen goed scheren als u ook op de juiste manier zorg draagt voor het scheerapparaat. Dus onderhoud van je scheerapparaat is essentieel, maar hoe kunt u dit nu het beste doen en waar moet u allemaal precies op letten?

In eerste instantie is het belangrijk om uzelf te realiseren hoe intensief u het scheerapparaat gebruikt. Wanneer u een zware baardgroei heeft en misschien zelfs meer dan 1 keer per dag uzelf moet scheren, heeft het scheerapparaat meer zorg nodig, dan wanneer u zich maar twee keer per week hoeft te scheren.

Het is altijd van groot belang dat u het scheerapparaat goed schoon houdt nadat u het heeft gebruikt.

U kunt dat doen door de scheerkoppen goed schoon te borstelen, deze tevens van het scheerapparaat te verwijderen en ook daar alle haartjes weg te borstelen.

Opladen en ontladen scheerapparaat

Het is verstandig dat u eerst uw scheerapparaat volledig oplaad en daarna gaat scheren. Pas wanneer de accu leeg is, moet u het scheerapparaat weer in de oplader stoppen. Wanneer u eerder gaat opladen, ontstaat het risico dat de accu sneller leeg raakt en dat zal de levensduur van de accu geen goed doen.

Vervangen scheerkoppen

U kunt het beste de scheerkoppen van het scheerapparaat eenmaal per jaar vervangen. U kunt deze gewoon los bestellen bij de winkel of via het internet. Daarmee zorgt u ervoor dat de mesjes scherp blijven en u niet na twee jaar denkt dat u al toe bent aan een nieuw scheerapparaat, omdat het scheerapparaat bot lijkt te worden.

Onderhoud van je scheerapparaat

Sommige scheerapparaten hebben een Jet Clean systeem. Daarmee kunt u automatisch uw scheerapparaat reinigen en schoon maken. Echter beschikt niet elk scheerapparaat over deze luxe. U kunt echter wel dezelfde vloeistof los kopen bij de winkel en daar zelf uw scheerapparaat mee schoon maken. Daarnaast is het verstandig om na elke scheerbeurt de onderdelen van uw scheerapparaat los te maken en af te spoelen met lauw water. Uiteraard zet u de onderdelen weer droog in elkaar!

Uw scheerapparaat onderweg

Wanneer u veel onderweg bent en op reis moet naar het buitenland en daardoor veel in hotels aanwezig bent, is het belangrijk dat u een goede toilettas heeft waarin u uw scheerapparaat kunt opbergen. Ook zijn er speciale doosjes ontworpen voor uw scheerapparaat die kunnen bijdragen aan een langere levensduur van uw scheerapparaat.

Deze beschermen het scheerapparaat tegen harde klappen of onverwachte bewegingen. Draag daarnaast zorg voor een stevige koffer waarin uw scheerapparaat niet bij elke beweging door de koffer heen rolt.

Onderhoud van je scheerapparaat is niet moeilijk, maar ik kan het iedereen aanraden, om maar minimaal 1 a 2 keer per maand gewoon even je scheerapparaat te controleren.

Geschreven door
Frank