Hoe maak je een scheerapparaat schoon?

Hoe maak je een scheerapparaat schoon?

elektrisch scheerapparaat onder de kraan

Elektrische scheerapparaten zijn natuurlijk geweldig voor al je gezicht werkzaamheden, het is makkelijk, snel, en soms ook goedkoop. In vergelijking met het scheren met de klassieke middelen zoals de safety razor, of de scheermes/Shavette, is het natuurlijk een peulenschil vergeleken met de tijd die je erin steekt. (Niks mis mee natuurlijk met klassiek scheren..)

Net zoals vele andere elektrische apparaten, zul je het scheerapparaat ook moeten schoonmaken, en dat is eigenlijk niet een prettig werkje. Het kan zelfs in sommige gevallen leiden tot een defect aan het apparaat, en daardoor wil je eigenlijk dit niet eens willen doen. Laat staan dat je het wilt laten repareren, want dan kun je bijna gewoon een nieuwe kopen.

Dus hebben we besloten om een handige stap voor stap handleiding te maken, zodat je het niet kunt kapotmaken en verkeerd schoonmaakt. Ik heb het ooit echt compleet fout gedaan, en dat wil ik jou besparen hiermee eigenlijk. Klaar voor? Here we go..

> Haast? Bij Coolblue hebben speciale reinigingsspullen voor je Scheerapparaat <

schoonmaken-scheerapparaat
Stap 1 – Geen stroom

Zorg ervoor dat het niet draait, want dat is wel het laatste wat je wilt doen. Beetje overdreven deze eerste stap, maar sommigen willen nog wel eens een draaiend apparaat hebben en dan schoonmaken. ‘Dan gaat het sneller’ denken velen. Dus niet..

Als jouw elektrische scheerapparaat bedraad is, haal dan de kabel uit het stopcontact. Wees er gewoon 100% zeker van dat het ook daadwerkelijk zo is. 🙂

Het nadeel is, dat het grootste gedeelte van de huidige scheerapparaten draadloos is, dus je zult op de 1 of andere manier moeten controleren dat er geen stroom door het apparaat vloeit. Misschien een rare stap, maar je weet het maar nooit : Veiligheid eerst! (Je zult maar de messen spontaan hebben draaien als je net met je vingers bezig bent..)

Stap 2 – Open het Apparaat

Nu kun je veilig te werk gaan, en komt het erop aan om het apparaat uit elkaar te halen. Elk merk heeft zijn eigen manier van fabricage, dus het is soms een hele uitdaging om het apparaat uit elkaar te halen.

Bij de meeste scheerapparaten hoef je niet alles uit elkaar te halen, omdat er eenvoudig een kapje weggeklapt kan worden. Maar sommige modellen hebben die mogelijkheid niet, en zul je het echt uit elkaar moeten halen.

Het doel is om de mini scheermesjes in het apparaat schoon te krijgen. Meestal kun je dit met je duim en wijsvinger eruit krijgen. De mesjes eruit halen, dat is het belangrijkste wat je moet doen.

Haal alles eruit, leg het netjes naast elkaar neer, zodat je het naderhand weer in de juiste volgorde terug kunt plaatsen. (Je wilt toch geen IKEA effect hebben toch?)

De Huidige TOP 3 Scheerapparaten die bij dit schoonmaakproces passen

>> Klik Hier, en bestel deze scheerapparaten en Bespaar Enorm bij Coolblue  <<

Stap 3 – Schoonspoelen

Bij het echte schoonmaken is water niet genoeg helaas, en zul je betere schoonmaakspullen moeten hebben om het apparaat echt schoon te krijgen.Een klein overzicht

  • Schoonmaak alcohol (isopropyl)
  • elektrische contact spray (Met mini spuitje…)
  • een oude tandenborstel

Begin met de koppen zelf : maak wat water erg warm als je schoonmaakt, wat het goed doet tegen bacteriën natuurlijk. Zo heet mogelijk, maar niet te heet i.v.m verbrandingsgevaar.  Laat het water het meeste werk doen eigenlijk op dit moment. Na 1 a 2 minuten, haal je de koppen eruit, en laat je deze in het ‘alcohol’ even vallen, en ga je met een oude tandenborstel dit heel rustig en langzaam schoonmaken.

Nu moet je eigenlijk al het meeste schoon hebben gemaakt, en zul je zien dat het er prima uitziet en ook straks weer prima gaat draaien.

Stap 4 – Apparaat in elkaar zetten

En dan nu weer het lastige gedeelte (Als je het nog weet tenminste..). Alles is pico bello schoon, clean en hygiënisch schoon, dus tijd om alles weer in te pakken. De mesjes natuurlijk als eerste terug zetten, en dan de koppen terug, framework vast zetten, en dan als het goed is, zit alles weer vast zoals het moet.

Stekker in het stopcontact, en testen of het nog prima werkt. Niet? Dan uit elkaar halen weer, en kijken of er ergens nog wat rotzooi zit, of dat er een kop niet goed aansluit op het frame.

Opgelost? Geweldig, je hebt het scheerapparaat schoongemaakt!

> KLIK HIER OM JE SCHOONMAAK KUNSTEN UIT TE PROBEREN <

En daar heb je het. Hoe maak ik het beste en eenvoudigste manier mijn scheerapparaat schoon. Dat was niet moeilijk toch? Besteed er gewoon echt even tijd aan, en je zult echt merken dat het beestje zijn werk weer gaat doen, zoals die in het begin ook deed.

Veel succes!

Hieronder staan enkele zeer handige websites die ook een goede handleiding hebben

Geschreven door
Frank