Ontharing voor mannen – Effectieve methoden voor het lichaam

Ontharing voor mannen – Effectieve methoden voor het lichaam

Ontharing voor mannen - Effectieve methoden voor het lichaam 1

Volgens een recente studie onder 1500 mannen, was dat bijna 70% van de vrouwen de haarloze man kiezen als de harige man.

Maar dit is slechts één reden waarom mannen van hun ongewenste lichaamshaar af willen. Of het nou borsthaar, rughaar of haren in het intieme gebied liggen, dat maakt dan ook weer niet uit.

Veel mannen vinden het lichaamshaar vervelend of onaangenaam. Of het nu gaat om borsthaar, rughaar of haar in het genitale gebied, de trend is duidelijk in het voordeel van de ´onthaarde´ man.

Terwijl de man met een haarloze borst onmannelijk werd geacht in de jaren ’70, is het tegenwoordig een schoonheidsideaal wat vele mannen als positief ervaren.

Ik heb verschillende ontharingsmethoden geprobeerd en heb in de loop van de afgelopen jaren al aardig wat ervaring opgedaan die ik graag met je wil delen, zodat ik je hopenlijk kan helpen met dit harige probleem.

Uiteindelijk wil ik met deze uitgebreide pagina alle mogelijkheden tonen die beschikbaar zijn voor dagelijkse ontharing voor mannen.

Ontharing voor mannen - Effectieve methoden voor het lichaam 2

Ontharing voor mannen
Alle methoden in het overzicht

Hier is een kort overzicht:

 • Scheermes: Gewoon scheren is waarschijnlijk de meest voorkomende en bekendste methode om zich van het irritante lichaamshaar te ontdoen. Er zijn scheermesjes in alle soorten en versies, waar zelfs de achterkant van het scheermesje oplossingen bieden.
 • IPL-apparaten: (lichtpulsen) Absoluut mijn favoriet!! De zachte lichtimpulsen bij regelmatig gebruik, zorgen voor een langdurige, gladde huid en zijn geschikt voor alle lichaamsdelen.
 • Haarverwijderings-crème: Haarverwijdering met een crème is een snelle, efficiënte en, in vergelijking met de scheermes, 2x duurzamere methode om lichaamshaar te verwijderen, helaas kun je dit niet overal toepassen 🙂
 • Epilator: Omdat epileren het haar bij de wortel verwijdert, duurt het 2-4 weken om opnieuw te groeien. Een goede ontharingsmethode, voor niet te harige lichaamsgebieden
 • Waxen & Sugaring: Waxen en Sugaring verwijdert ook het haar van de wortel. Het resultaat is dus langdurig, en kan erg lang duren wanneer de haren weer terugkomen. Hier moet je wel tegen een pijntje kunnen 🙂
 • Haarblekende crème: deze methode verwijdert je haar niet, maar het wordt wel onzichtbaar gemaakt. Haarverblindings-crème maakt het vervelende haar bijna onzichtbaar voor armen, benen en de rest van het lichaam.
 • Neushaartrimmer: Deze heel vervelende neusharen komen vooral veel voor bij de oudere generatie mannen.Deze irritante minihaartjes kun je het best verwijderden met een speciale neushaarttrimmer. Deze zijn speciaal gericht op deze extreem gevoelige gebieden zoals neus, ogen, wenkbrauwen en oren.
 • Laser: de goede methode voor permanente ontharing. Lasertherapie mag alleen door artsen worden uitgevoerd. Hier zijn verschillende sessies nodig.

Waarom groeit er haar op ons lichaam?

Ontharing voor mannen - Effectieve methoden voor het lichaam 3

Lichaamshaar bij mannen komt op verschillende plaatsen voor. Mannen hebben meestal meer haar op hun lichaam dan vrouwen. Hoe sterk de haargroei is bij individuele mannen, is sterk afhankelijk van de genetische aanleg. Je zult het niet geloven, maar de kleinste haartjes op je lichaam hebben een functie te vervullen.

Het grote verschil tussen hoofd en lichaamshaar is, dat lichaamshaar wegvalt na een paar maanden. Met het begin van de puberteit begint het lichaamshaar bij de meeste jongens te ontkiemen, en dat gaat door tot ongeveer 30 jarige leeftijd.

De Androgene (mannelijke geslachtshormonen) zorgen bij de man voor het lichaamshaar. Hoe meer androgenen de man vrijgeeft, hoe meer haar op zijn lichaam groeit.

Ook hier gedraagt het hoofdhaar en lichaamshaar zich anders, omdat bij verhoogde afgifte van androgenen op je lichaam, de haargroei op het hoofd teruggaat. Dus kaal wordt….

Waarom verwijderen mannen hun lichaamshaar?

Zoals ik al zei in de inleiding van dit bericht, zijn er natuurlijk veel redenen waarom mannen hun lichaamshaar verwijderen.

Naast de logische hygiënische redenen, speelt natuurlijk de esthetiek een zeer belangrijke rol bij de meeste mannen. In deze tijd wordt het beeld van de man sterk bepaald door verschillende rolmodellen in sport en in de media.

Het verwijderen van lichaamshaar wordt al tientallen jaren gebruikt, en dan met name vooral in de sport. Wielrennen natuurlijk, maar ook in het geval van zwemmers, bijvoorbeeld, moet ontharing de water bestendigheid verminderen. Ook op het voetbalveld zie je nauwelijks harige mannen toch?

Het compleet verwijderen van lichaamshaar is niet iets van de laatste jaren. Zelfs de Egyptenaren in de 4e eeuw , of zelfs de Grieken en Romeinen vonden het ‘naakte’ uiterlijk van een mannelijk lichaam beter en mooier. Met puimsteen en andere gereedschappen werd het goddelijke lichaam klaargemaakt.

Mannen verwijderen tegenwoordig hun lichaamshaar voornamelijk om esthetische redenen om te voldoen aan hun eigen of zelfs de ‘bekende’ schoonheids concepten. Bij de vrouwen komt het steeds meer voor, ook mede dankzij de media, dat een haarloze man gewoon stukken beter is.

Steeds meer vrouwen geven daarom de voorkeur aan een onthaarde man, hoewel hier natuurlijk niet elke vrouw hetzelfde is natuurlijk, en ook sommige vrouwen het erg sexy vinden dat een man haar heeft op de borst.

Smaken verschillen toch?

5 redenen voor Ontharing voor mannen

 • Hygiëne – huid zonder haar is gemakkelijker schoon te maken. Bacteriën hebben ook geen plaats in het haar, en dit leidt ertoe dat de zweetgeur aanzienlijk wordt verminderd.
 • Seks – Vooral bij het intieme gedeelte veel haar te hebben, leidt de vrouw alleen maar af…
 • Mode – Steeds meer mannen dragen zeer nauwsluitende kleding. Borstharen zijn hier in het bijzonder zichtbaar, en merkbaar hinderlijk. Of kunnen zelfs zichtbaar zijn door het materiaal heen….
 • Sport – Veel sporters kiezen voor ontharen, zodat ze betere prestaties kunnen leveren op het lichaam. Zweet en water drogen sneller, blessures zijn beter te behandelen, en het kan zelfs betere tijden veroorzaken.
 • Schoonheid – De onthaarde man belichaamt een schoonheidsideaal toch? 🙂

Welke lichaamshaartjes zijn het meest impopulair bij mannen?

De meest impopulaire, en niet alleen bij mannen, zijn duidelijk de haren op de rug. Rugharen zijn heel moeilijk te verwijderen voor de man.

Mannen met een harige rug voelen zich hulpeloos blootgesteld aan de wilde groei, en dat is zeker niet prettig. Gelukkig zijn er enkele handige manieren om zijn rughaartjes ‘pijnloos’ te verwijderen. Dankzij de speciale scheermessen voor de rug, is dit pijnloos en handig gedaan!

Wat is het verschil tussen ontharing en epileren?

Tijdens het epileren wordt het lichaamshaar samen met de haarwortel in zijn geheel verwijderd.

Bij alle ontharings methoden vertraagt de haargroei merkbaar. Diverse verwijderings methoden met tijdelijke epilaties omvatten harsen, ontharingscrème, Sugaring en natuurlijk de iets pijnlijke epilator voor mannen.

Permanent epileren gebeurt met laser- en lichtbehandelingssystemen. Hier moeten vooral de ontharingslaser en de IPL-techniek als 1 van de belangrijkste methoden worden genoemd. Omdat dit type soort van epileren alleen succesvol kan worden toegepast op haar in de groeifase. Hier zijn zelfs ook meerdere sessies nodig.

Tijdens het epileren wordt alleen het zichtbare deel van het haar buiten de huid verwijderd. Natuurlijk si de meest gebruikelijke ontharingsmethode het klassieke scheren.

Het grote nadeel hiervan is dat de haren erg snel weer terugkomen. Eenvoudig, pijnloos, maar helaas niet effectief.

Groeien haartjes sneller en dikker terug na het scheren?

Nee! De veronderstelling dat het haar na het scheren sneller weer terug groeit, is een wijdverspreide vergissing. Tijdens het scheren wordt het haar afgeknipt op het dikste punt, en worden de meestal lichte en fijne haartips verwijderd.

De haren die terug groeien zijn dus dikker en stugger. Vooral bij jonge mannen komt dit effect vaak voor, omdat deze in het begin meestal slechts een dun pluizige haargroei hebben.

Een verhoogde haargroei treedt niet op na het verwijderen van het lichaamshaar. Tijdens het epileren wordt de haargroei zelfs verminderd als je het vaak genoeg herhaald.

Wat zijn de kosten van het ontharen voor mannen

Dat vind ik nou een interessante vraag. Stel jezelf maar eens deze vraag, of je überhaupt weet hoeveel je betaalt, hebt voor het ´epileren´ van je lichaam? 

Natuurlijk kun je volgende rekensommetjes als oriëntatiewaarde nemen, omdat elke man een andere haar soort heeft, en andere methoden gebruikt om ze te verwijderen.

Dus, neem het met een korreltje zout 🙂

 • Vaak is het klassieke veiligscheermes in de aankoop vrij goedkoop en al voor 10 € te krijgen. Als de messen moeten worden vervangen, zal dit echter iets duurder worden. Afhankelijk van het model kan tot 5 € per mes worden betaald. Gemiddelde jaarlijkse kosten nat klassiek scheren ongeveer 60€. Mijn tip: Het bedrijf BoldKings biedt goedkope abonnementen op scheermesjes – Mooi, kwalitatief en goedkoop!
 • Bij een scheerapparaat (droog scheren) wordt de verhouding omgekeerd: relatief duur in de aanschaf, maar de vervolgkosten zijn te overzien/beheersbaar. Erg veel modellen zijn goed, zoals de Philips BG2036/32 5000 serie. Zeer robuust, en gaat jaren mee. Jaarlijkse kosten droog scheren ong. 25€
 • Bij ontharingscrème voor mannen, zijn de kosten ongeveer 7€ per tube. Zou je alleen willen ´epileren´ met de crème, dan zou je één tube per jaar eigenlijk kunnen gebruiken. Bij een behaarde borst, en je kiest voor de ontharingscrème, dan red je het net met 1 tube per maand. Omgerekende gemiddelde is dan ongeveer 42 €
 • Het IPL-apparaat voor in huis is zeker niet de goedkoopste oplossing, maar ook weer niet onmogelijk. Het kan wel een permanente ontharing aanbieden, dus een overweging waard misschien? Vergeleken met andere permanente ontharing voor mannen, is het een koopje. Goede IPL apparaten beginnen al bij ongeveer 300-500€. Professionele ontharing met IPL of laser, afhankelijk van het lichaam gebied wat je wilt behandelen, zijn de kosten 500 € tot Duizenden € 🙂
 • Een echte epilator kost tussen de 20 € en 150 €. Hier ben je echter, afhankelijk hoe vaak je het gebruikt, moet je af en toe de scheerkop vernieuwen helaas.  Voor een kwalitatief goede epileerder doe het liefst nog een paar jaar mee gaat, dan kom je ongeveer op een gemiddelde kosten uit van 40€ per jaar. In de zoektocht naar een epilator voor mannen is het ontwerp waarschijnlijk het belangrijkste, omdat er veel vrouwenmodellen zijn die de man ook kunnen gebruiken voor ontharing.
 • Als u uw lichaamshaar echt professioneel wilt laten verwijderen met Sugaring & Waxing, moet je naar professionele ontharingsstudio gaan. Die zijn wel in elke stad te vinden natuurlijk.

  Het resultaat is meestal erg goed. De prijzen zijn hier afhankelijk van de regio, en het lichaamsdeel. Maar in doorsnee zijn de prijzen van 10€ (armen) tot 60 € (gebruik van Sugarwax bij intieme plekken :)) Lakstrips van speciaalzaken voor thuisgebruik zijn al te verkrijgen voor slechts € 7

Zoals je kunt zien, variëren de prijzen van individuele ontharingsmethoden voor mannen enorm. Wat een belangrijke factor is, of je permanent je haar wilt verwijderen, wat natuurlijk duurder is.

Wanneer wordt permanente haarverwijdering aanbevolen voor mannen?

Allereerst moet je jezelf ervan bewust zijn, dat als je eenmaal kiest voor een permanente verwijdering van lichaamshaar, dat deze beslissing hoogstwaarschijnlijk voor altijd is.Je moet goed nadenken over welke delen van je lichaam na verloop van tijd geen haar mogen hebben.

Bij het kiezen van permanente ontharing, moet je erg voorzichtig zijn is mijn mening. Is de onthaarde borst vandaag stijlvol en modern, het kan er morgen weer anders uitzien in de wereld en de meningen van anderen.

De meeste mannen kiezen voor permanente ontharing, omdat ze gewoon een bijzonder behaard lichaam hebben. Normale scheren is geen mogelijkheid, gezien dit gewoon te duur is, en al helemaal niet als je de rug wilt scheren. En te epileren is gewoon erg pijnlijk en erg moeilijk om alleen te doen. Denk bijvoorbeeld aan de behaarde rug, waar je gewoon niet bij kan.

In aanvulling op de optische redenen, zijn er natuurlijke enkele gevallen waar zelfs medische redenen zijn, waarom sommige mannen besluiten om het haar permanent te verwijderen op hun lichaam.

Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld de extreem sterk ingegroeide haren, wat ertoe kan bijdragen aan gezondheidsproblemen. Sommige haren raken in de huid gevangen en kunnen niet meer uitgroeien.

Het resultaat is puistjes en ontstekingen wat erg pijnlijk is, en er ook gewoon niet goed uitziet.

Waar wil je je haar verwijderen?

Selecteer in de onderstaande tabel het lichaamsgedeelte waar het haar verwijdert moet worden. Daar leert je alles over de juiste methoden, hun toepassing en mijn productaanbevelingen.

Conclusie ontharing voor mannen

Ontharing voor mannen is iets wat eigenlijk heel normaal is, maar wat weinigen op straat tegen je zullen vertellen. Een beetje taboe thema is het wel, maar geheel geheim is het niet, als je alleen al kijkt naar de sporters onder ons.

Ik heb dit probleem zelf ook gehad met mijn rug, waar ik gewoon teveel haar had, en er gewoon niet goed uitzag. Heel veel jaren getwijfeld wat ik nou zal gaan doen, waar ik zelf al veel methoden voor ontharing heb geprobeerd, bijvoorbeeld het rugscheerapparaat, de epilator of ontharingscrème.

Veel van deze methoden hebben goede resultaten opgeleverd, maar helaas slechts voor een paar dagen of korte weken 🙁 

Ik wilde permanent haarvrij zijn. Toen ik 22 was, besloot ik mijn extra haar definitief te verwijderen. Ik maakte snel een afspraak in een professionele ontharingsstudio bij mij in de regio.

Toen ik de prijzen voor een laserbehandeling zag, viel ik bijna van mijn stokje. Alleen voor de rug zou ik 1200€ moeten betalen. Aangezien ik student was, moest ik iets anders bedenken.

Toevallig kwam ik online een IPL-apparaat voor mannen tegen. Omdat ik al een klein bedrag had bespaard voor mijn ontharing problemen, was de investering voor mij geen probleem. Met dit apparaat ben ik absoluut tevreden, en het heeft me een haarvrij lichaam gegeven waar ik van droomde.

Daarom heb ik vele methoden in detail onderzocht, opgeschreven, en mijn ervaringen gedeeld op mijn Shavemen website. Eigen tests en ervaringen hopen u te overtuigen om het ook te doen, als je met dit probleem rondloopt. Omdat ik weet uit mijn eigen ervaring, kan het lang duren om een passende oplossing te vinden.

Zijn de vragen nog steeds niet beantwoord? Wil je ervaringen met mij delen omtrent ontharing voor mannen? Dan zou ik blij zijn als je me schrijft onder info @ shavemen.nl.

Geschreven door
Frank