Het Beste elektrische scheerapparaat voor Mannen?

Je bent een man die onderweg is. Je vind stijl hebben een belangrijk iets. Je baardhaar moet er altijd goed uitzien, maar je hebt geen zin in die overvloedige scheerschuim te hanteren bij het scheren, omdat het gewoonweg niet past bij jouw schema van de dag.

Het liefst wil je gewoon zo snel mogelijk die haren electronisch wegscheren, jas aan, en weer onderweg naar de volgende afspraak. Elektrisch is het toverwoord natuurlijk voor de jetset man van tegenwoordig.

PlaatjeScheerapparaatScheersysteemPrijsBeoordeling
braun-series-7Braun Series 7
Plus €60 Cashback
Scheerblad€€€€4.8
Braun 5050CC Series-5Braun 5050CC Serie 5Scheerblad€€€4.2
Braun 5030S 2015Braun 5030S
Gratis Braun EN10!
Scheerblad€€€4.1
Braun Cruzer 6Braun Cruzer 6
CLEANSHAVE
Scheerblad€€4.4
Philips PT860 powertouchPhilips PT860 PowerTouchRoterende
scheerkop
4.5
Braun Cooltec 4SBraun Cooltec 4S
Droog & nat!
Scheerblad€€4.5
Remington XR1370 HyperFlex ProRemington XR1370
HyperFlex Pro
Roterend
scheerkop
€€3,5
Braun Pocket M90Braun Pocket M90Scheerblad4.0
PHILIPS PT927 POWERTOUCHPhilips PowerTouch PT927Roterend scheersysteem€€4.6

Verschillende types elektrische scheerapparaten

Elektrische scheerapparaten zijn verkrijgbaar in twee varianten, namelijk met scheerkop, of wel rotary, en met scheerfolie, of wel foil. We gaan niet in discussie welke beter is; beiden werken blijkbaar effectief, en het komt neer op persoonlijke voorkeur. Een voorbeeld van een scheerapparaat met folie: Het heeft 2-3 lange rechte folies die de scheermesjes bedekken.

Wanneer het scheerapparaat aanstaat, wordt het haar, dat door de gaten in de folie steekt, via de heen en weer bewegende mesjes afgesneden.

Dit is een voorbeeld van een scheerapparaat met scheerkop: Dit type scheerapparaat heeft meestal 3-4 flexibele ronde scheerkoppen. Kun je je nog herinneren dat je moeder je vertelde niet je vinger in de ventilator te steken? Nou, hetzelfde principe is hier van toepassing. Onder ieder scheerkop roteert een mes dat het haar afsnijdt. Dit is dus eigenlijk hetzelfde als het scheren met drie miniatuurformaat grasmaaiers.

De voordelen van elektrisch scheren

  • Je hebt het druk. Het is onbetwistbaar: elektrische scheerapparaten zijn een stuk sneller dat het traditionele nat scheren. Nat scheren geeft je een nauwkeurigere scheerbeurt, maar als je niet zit te wachten op een babyzacht en glad resultaat en je wilt snel klaar zijn, dan kan elektrisch scheren al snel een paar minuten tijdwinst opleveren.
  • Je bent een flierefluiter. Het is eenvoudig. Je pakt het apparaat, zet het aan, laat het over je gezicht gaan en boem – je bent klaar. Als je scheren meer als een taak dan kunst beschouwd, dan ben je waarschijnlijk een goede kandidaat voor het elektrisch scherenteam. Een extra tip voor de extreme flierefluiter: Je zou ook eens moeten denken aan het investeren in een goede neushaartrimmer.
  • Als je ook om kwaliteit geeft. Investeren in een hoge kwaliteit elektrisch scheerapparaat loont. Dit staat garant voor accurate en constante scheerbeurten. Het doet wat het moet doen en geeft je een uiterlijk waar je voor staat, zonder al te veel in te leveren op kwaliteit. Echt, de enige verschillen tussen elektrisch scheren en een recht- of veiligheidsscheermesje is de nabijheid en de ervaring. Als deze dingen niet hoog op jouw prioriteitenlijst staan, dan is elektrisch scheren de manier.
  • Je houdt niet van veel onderhoud. Als je bijvoorbeeld scheert met een recht scheermesje, dan moet je het mesje waarschijnlijk steeds na drie of vier scheerbeurten vervangen. Bij een elektrisch scheerapparaat is ook enig onderhoud noodzakelijk, maar absoluut minder. De meeste fabrikanten adviseren dat je de mesjes elke twaalf maanden vervangt. Dit betekent dus een groot aantal scheerbeurten voordat je nieuwe mesjes moet plaatsen.

Reviews van de Beste 5 Elektrische Scheerapparaten

Braun Series 7

braun-series-7Ik kan hier echt luid en duidelijk over zijn, omdat ik dit product als eerste in de lijst heb gezet. Nadat ik de kleine broeder Series7 799cc-6 heb getest, kwam ik er sterk achter dat dit toch een kleiner broertje is met slechtere kwaliteit. Teleurgesteld heb ik het toch retour gestuurd, en een Philips besteld.

Maar ik kwam toch weer terug op misschien wel de beste van Braun: Braun Series 7 7880CC

Braun heeft echt iets aangepast aan dit nieuwere model, omdat het gewoon anders scheert met een resultaat wat mij totaal heeft verrast. Super glad, zonder scheerschuim of pre-shave lotion was het resultaat erg goed. Het reinigingsstation vind ik een uitkomst, omdat het toch elke keer weer als nieuw eruit komt.

Hij is stiller dan het oudere model, scheert super klein af, en ligt goed in de hand. Ok, heel eerlijk, het kost wel wat, maar hier ben je super tevreden mee voor vele jaren na aankoop.

Philips Series 7000 S7510/41

PHILIPS SERIES 7000 S7510/41Hij is bijzonder stil, dus ‘s ochtends scheren terwijl er nog iemand ligt te slapen, is nu prettig te noemen. De speciale baard eenheid die erbij wordt geleverd, werkt echt super goed, en de resultaten voor baarddragende mannen zijn zeer goed te noemen. De accu gaat super lang mee, maar de oplader is van bedenkelijke kwaliteit helaas.

De scheerkop is niet alleen flexibel zodat hij de gezichtscontouren moeiteloos volgt, hij heeft ook een speciale coating zodat irritatie voorkomen wordt.

Het scheerapparaat volgt goed de lijnen van je gezicht door de beweegbare koppen. Het schoonmaken gaat ook eenvoudig door simpelweg onder de kraan schoon te spoelen zonder het scheerapparaat helemaal uit elkaar moeten halen.
Indien je de scheermesjes er toch vanaf wilt halen, dan gaat dit ook eenvoudig. Laad mega snel op, erg mooi en luxe design, en je kunt het natuurlijk ook gebruiken onder de douche.

Oh, Braun is ‘made in Germany’ natuurlijk, maar dit topproduct van Philips is een echt product ‘Made in Holland’. Kun je ook weer trots op zijn toch?

6 Comments

  1. G
  2. Egelantier
  3. Rodi