waleda-aftershave
Wat is de Beste After Shave voor Mannen
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

aftershave-voor-mannenAls je jezelf scheert, je beweegt een zeer scherp mes over je gezicht, en dan meerdere keren zelfs. Als je niet oppast, kan het zeer schadelijk zijn voor je huid. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen die ervoor zorgen dat jouw huid perfect herstelt na jouw scheerminuten.

Iedereen heeft een andere huid, en de after shave’ zijn ook zeer divers, voor diverse huiden geschikt. Het is dus heel goed mogelijk, om een paar uit te testen, wat het beste bij je past.

We wouden je toch verder helpen met een handige lijst, dus de onderstaande lijst is een verzameling van onze beste after shave’s die in omloop beschikbaar zijn. Wat is de beste Aftershave voor mannen? Dat gaan we nu weten.

NaamHuid TypePrijsBeoordeling
tabac-aftershave-lotionTabac Original for Men BalsamNormaal€€€4.1
balsamNivea for Men OriginalsGevoelige huid4.5
Brit for Men AftershaveBurberry Brit For Men SprayDroog tot Normaal€€€€5
aftershave-hugo bossHugo Boss Men Aftershave LotionDroog tot Normaal€€€€4.5

Hoe gebruik je Aftershave?

Vóórdat je aftershave gebruikt, is het belangrijk om je gezicht eerst goed te verzorgen. Een goede voorbehandeling zorgt ervoor dat de aftershave beter zijn werk kan doen en bevordert het herstel van de huid na het scheren. Natuurlijk heeft iedere man zo zijn eigen ‘werkwijze’, maar bij deze laten we je kennis maken met een zeer effectief 5 stappenplan.

Wanneer je dit plan stap voor stap opvolgt, zul je zeker tevreden zijn met het resultaat:

  1. Spoel na het scheren je gezicht af met warm water. Door te spoelen met warm water verwijder je de zeep en reinig je de poriën, waardoor irritatie vermindert.
  2. Dep je gezicht droog met een handdoek. Door te drogen met een handdoek verwijder je de zeepresten, die achtergebleven kunnen zijn en het geeft je huid even de tijd om zich te herstellen.
  3. Spoel vervolgens je gezicht na met koud water. Door af te spoelen met koud water trekt de huid samen en vernauwen de poriën. Bovendien vermindert koud water de branderigheid, die huidirritatie veroorzaakt. Je kunt het vergelijken met het leggen van ijsblokjes op een verstuikte enkel.
  4. Breng je favoriete aftershave aan. Maak met je vingertoppen langzame cirkelende bewegingen en masseer op die manier je huid. Laat de aftershave een minuutje inwerken, ondertussen kun je even iets anders gaan doen.

5) Breng vervolgens vochtinbrengende crème of een aftershave balsem aan. Deze stap is optioneel, maar is voor veel mannen wel aan te bevelen. Vooral als je huid na het scheren de neiging heeft om uit te drogen. Als je echter van plan bent om later op de dag nog eens je gezicht te wassen, wacht dan met het aanbrengen van de vochtinbrengende crème totdat je dat hebt gedaan.

Onze Eigen Keuze voor Beste Aftershave

Elk van de onderstaande aftershaves zijn super goede investeringen. Zorg er alleen voor dat je de beste uitzoekt voor jouw huid soort/type. Heb je een zeer vette huid, dan wil je niet een aftershave kopen met veel glycerine erin. Probeer er een aantal uit, want je moet het toch echt testen, want niet iedereen heeft dezelfde huid soort.

Aftershave van BrutBrut Original After Shave

Laat je niet verrassen door de goedkope prijs van deze vloeibare after shave, want het is een echt goed product. Ik gebruik het al enige tijd, en met volle tevredenheid. De aftershave van Brut, heeft een heerlijke frisse geur, en is al sinds 1964 op de markt, en het merk is daar maar al te trots op. De kruidige, lavendel en amber geur is kenmerkend voor het merk. De geur bevat een mix van citrus en hout. Omdat het niet zo’n sterke ‘volg’ geur heeft, is het in mijn ogen zeer geschikt om met avondkleding te dragen. Het is wel geen aftershave balsam, maar absoluut de moeite waard om eens uit te proberen.

Bluebeards Revenge after shave balmBluebeards Revenge after shave balm

Ik heb er al vaker geschreven over dit merk, en nu is het ook niet anders. De luxe verzorgende aftershave balsam van The Bluebeards Revenge is ontwikkeld in één van de beste laboratoria voor herencosmetica in de UK.

De innovatieve formule met Decelerine hydrateert en kalmeert de geïrriteerde huid na het scheren. Daarnaast remt het de baardgroei aanzienlijk af. The Bluebeards Revenge Post Shave Balm heeft wereldwijd veel lovende recensies gehad. In 2011 won The Bluebeards Revenge Post Shave Balm de derde prijs bij de Readers’ Choice Awards voor beste aftershave balsem.

tabac-original-for-menTabac Original for Men Balsam

Wie kent Tabac niet anno 2014. Je vader heeft er vast en zeker wel eens wat spullen gehad in de kast, dus zo’n verrassing is het niet denk ik. Een zdeer klassieke en oude geur, die altijd past, en altijd goed werkt.

Kwaliteit is top, en wanneer je Tabac Original for men aanbrengt na het scheren, sluit je even je ogen en waan jezelf in de kapperszaak waar je met vader en grootvader voor het eerst kwam. Tijdloze after shave, die nooit misstaat in elke badkamer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Reader Interactions

Matthijs

Matthijs

Mijn naam is Matthijs de Haas, en grote liefhebber van klassiek scheren, maar op zijn tijd elektrisch scheren als er geen tijd is. Mooi scheren is een antieke kunst, en het is zelfs een ambacht wat je kunt leren. Ik had een hele grote baard, maar tegenwoordig heb ik weer een bijna gladde en kale huid. Naja, ziet er ook goed uit toch?

Tijd voor een Cadeau?

Facebook