3 Eenvoudige Tips voor je Scheer Routine

3 Eenvoudige Tips voor je Scheer Routine

Er zijn natuurlijk heel veel tips en trucs voor het klassiek scheren, maar ik wou er nu even 3 uithalen om het kort en bondig te houden. Dit zijn gewoon 3 handige tips, om je dagelijkse scheer routine wat makkelijker en interessanter te maken. Ik houd erg van traditioneel scheren, maar het moet wel leuk blijven natuurlijk, dus maak ik met deze tips het leven wat makkelijker en leuker.

Volg de tips, en je hebt er een leuke routine aan overgehouden 🙂

Hete handdoek met eucalyptus

Dit is 1 van de leukste dingen natuurlijk die je al kent: een warme handdoek. Deze handdoeken verzachten je baardhaar zodat er een comfortabele scheerbeurt gegeven kan worden. Het is niet alleen handig, het is vooral erg ontspannend. Maar deze keer een handdoek met eucalyptus.

Hoe maak je zo’n warme handdoek met eucalyptus?

 1. Neem een washand of handdoek
  Deze eerste stap begint simpel. Het enige wat je moet doen is een handdoek of washand pakken. Het maakt niet uit of-ie oud of nieuw is.
 2. Kies een etherische olie
  Veel professionele barbiers voegen de olie voor het stomen toe zodat je nog meer kunt relaxen. De drie traditionele geuren zijn lavendel, eucalyptus en sandelhout.

  (kleine tip: gebruik eens Vicks Vaporub ook eens als je dat nog in huis hebt. Dat doet het ook goed voor je verkoudheid overigens)

 3. Breng de olie aan in een droge handdoek
  Een paar druppels is al voldoende op een hele handoek, maar overdrijf niet.  Als je de Vaporub wilt gebruiken, is het belangrijk dat je niet te veel op de handdoek smeert.
 4. Verwarm de handdoek/washand
  Om de handdoek te verwarmen, zijn er meerdere manieren om dat te doen. De snelste manier is de: waterkraan. Gewoon de kraan door laten lopen, totdat het zo heet mogelijk is geworden. Dan de handdoek erin laten ‘vallen’, en je bent klaar. Wil je de handdoek gegarandeerd heet te krijgen, dan gebruik je de magnetron.

  Handdoek nat maken, uitwringen, en in de magnetron plaatsen voor ongeveer 30 seconden. En de laatste methode is water verwarmen. Dan plaats je een droge handdoek in een schaal of kom, en je giet het warme water eroverheen. PAS OP : Handdoek is hierna bijzonder heet, dus laat ‘m even afkoelen voordat je ‘m gaat gebruiken. Je wilt toch geen verbrandingen oplopen?

 5. Warme handdoek op je gezicht
  Natuurlijk is dit de laatste stap, om eindelijk de handdoek te gebruiken. Als je veel haar hebt, strijk de haren dan in de tegenovergestelde richting, en leg dan de handdoek erop. Zodra de handdoek koud wordt, kan de scheerbeurt beginnen.

buitenscherenBuiten scheren

Ja, je leest het goed : Gewoon lekker buiten scheren. Dit is absoluut meer de avontuurlijke man, maar het is het proberen zeker waard.Er is niets beters dan 1 zijn met de natuur, en in de open lucht. Ga lekker naar buiten, en scheer je in de tuin, tuinhuisje, garage, of op straat (Tenzij je rare buren hebt, dan zou ik het niet doen..)

Koud water scheren

De meeste scheerbeurten die worden uitgevoerd bij de barbershops, worden gedaan met een warme handdoek op het gezicht. Ik wou onlangs eens deze logica breken, en had besloten om het met een erg koude handdoek te doen deze keer. Veel mensen denken dat het warm maken van de huid je poriën openmaakt, maar door veel onderzoeken van huid artsen, blijkt dat dit niet het geval is. Dermatologisch gezien heeft het geen effect op je poriën, maar het maakt de ‘rotzooi’ en bacteriën op je gezicht makkelijker er af te halen is, waardoor je minder last krijgt van ‘ruwe’ huid, en dat de scheerbeurt gewoon makkelijker is.

Zo, dat zijn de 3 tips waar je op de korte termijn wat aan hebt. Misschien niet voor iedereen weggelegd, maar je kunt er wel wat van leren, net zoals ik heb gedaan hiermee. Veel plezier ermee, en laat weten in de reacties hieronder wat je van deze tips vindt!

Matthijs

PS: Over scheermethodes gesproken, zelf heb ik erg goede ervaringen met enkele Turkse barbiers in Nederland. Die doen het net iets anders, en hanteren bijzondere methodes om het scheren aantrekkelijk te maken. Bekijk de video hieronder maar eens. Een Turkse barbier in Ierland/Dublin:

Geschreven door
Frank